Huis verhuren in Eindhoven

Op de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland

Vul de postcode en het huisnummer in
Straat en plaats

Waarom Huurwoningen?

  • 1,7 miljoen unieke bezoekers per maand

  • Gratis & snel geregeld

  • Reacties direct in je inbox

Gratis je huis verhuren in Eindhoven?

Huis verhuren in Eindhoven? Plaats jouw woning eenvoudig en gratis op Huurwoningen, de grootste huurwoningmarktplaats van Nederland. Door de grote vraag naar woningen in Eindhoven ben je er zeker van dat jouw huis snel verhuurd is.

Woning verhuren Eindhoven

Eindhoven is de grootste stad van de provincie Noord-Brabant en daarmee het kloppend hart van de regio. De Lichtstad is een hippe stad met veel werkgelegenheid, veel innovatie en een groot aanbod aan voorzieningen. Eindhoven is om deze reden populair onder verschillende doelgroepen, zoals studenten, jonge stellen, expats en gezinnen. Een huis verhuren in Eindhoven kan daarom snel gaan, net als het verhuren van andere woningtypen als appartementen, studio’s en kamers.

Short-stay en kamerverhuur Eindhoven

Eindhoven is dé stad van techniek, sport en niet te vergeten technologie. Door de Technische Universiteit Eindhoven is de stad populair onder studenten die na hun studie in Eindhoven blijven hangen. De reden hiervoor is de grote kans op een baan bij de vele organisaties die in Eindhoven gevestigd zijn, zoals ASML, Philips en de overige organisaties op de High Tech Campus en Brainport Campus. Deze organisaties zorgen er tegelijkertijd voor dat veel expats een woning zoeken in Eindhoven. Kamerverhuur en short-stay verhuur zijn daardoor populaire vormen van verhuur in Eindhoven.

Huurwet Eindhoven

Als je een huis gaat verhuren in Eindhoven dien je rekening te houden met bepaalde wetten en regels. In de gemeente Eindhoven gelden bijvoorbeeld speciale regels omtrent het verhuren van kamers. Als je in Eindhoven kamers wil verhuren aan drie of meer personen, heb je een omgevingsvergunning nodig. Bij beoordeling van deze vergunning kijkt de gemeente onder andere naar de leefbaarheid en woonkwaliteit en controleren zij of wordt voldaan aan de parkeernormering. In bepaalde wijken van Eindhoven is kamerverhuur helemaal niet toegestaan. Het gaat om de wijken Woensel-West, Limbeek-Noord en -Zuid, Bennekel-Oost en Doornakkers-Oost en -West.

Niet alleen bij kamerverhuur in Eindhoven zijn er bepaalde vergunningen nodig. Ga je een huis verhuren in Eindhoven dat tegelijkertijd te koop staat, dan heb je bijvoorbeeld een leegstandvergunning nodig. Sinds de Huisvestingsverordening Eindhoven in 2018 is aangepast, heb je geen verhuurvergunningen als een splitsingsvergunning of een omzettingsvergunning meer nodig. Dit was voorheen wel het geval.